utorok 17. apríla 2012

Cícerová polievka s paradajkami

Krásna farebná a veľmi chutná polievka.
Na 2. Foodbloger party som bola v skupine s Veronikou, ktorá mi dala útlu knižočku ich vydavateľstva. Je v nej 28 receptov na polievky a ako prvú som si vybrala túto cícerovú s paradajkami. Odporúčam ju vyskúšať každému, kto má rád cícer a paradajky. 

Veronika je baba, ktorá má super zamestnanie. Čo by ste povedali na jej prácu ako vedúcej tímu varenia pre Nový čas? Dobré, však? Keď som sa ale nad tým hlbšie zamyslela, tak som si uvedomila, že to, že sa vareniu venujem „sporadicky“ je pre mňa omnoho lepšie. Ak by som mala denno-denne riešiť jedlá, zo záľuby by sa stala povinnosť a nie som si istá, že čí by mi radosť z varenia ostala. No ona my povedala, že pre ňu je to vysnívaná práca a to je to hlavné.
Mimochodom už aj ja pracujem. Som tomu strašne rada a nová práca sa mi veľmi páči. 


1 konzerva cíceru
1 konzerva krájaných paradajok
1 cibuľa
200 g zeleru
1 cesnak
1 lyžica paradajkového pretlaku
500 ml zeleninového vývaru
1/2 lyžičky drvenej rímskej rasce
1 lyžička sušenej bazalky
mletá štipľavá červená paprika (podľa chuti)
soľ
čierne korenie
olej

Začala som tým, že som si cibuľu nakrájala nadrobno, zeler som si očistila a tiež som si ho nakrájala na malé kocky.
V hrnci som si rozohriala olej, osmažila som si cibuľku, pridala som celý cesnak a kocky zeleru. Pridala som aj paradajkový pretlak. Niekoľko minút som ich spolu opekala, potom som pridala paradajky, vývar, drvenú rímsku rascu, bazalku, mletú štipľavú červenú papriku, čierne korenie a soľ.  Z cícera som si odobrala 2 lyžičky a zvyšok som pridala do polievky. Všetko som spolu povarila a keď bola polievka hotová, ponorným mixérom som ju rozmixovala.
Pri podávaní som do polievky vložila odložený cícer a kuchynskými nožnicami som si nastrihala lístky čerstvej bazalky.

5 porcií

Zdroj Polievky – Recepty z Nového Času pre ženy

9 komentárov:

  1. Kinga, polievočka stvorená na dnešný pochmúrny deň, ešte keby som ju mala na stole :).Gratulujem k novej práci, nech sa ti darí!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem, ale polievočku na stôl musíš vyčariť sama, návod máš :)

      Odstrániť
  2. Konga, blahozelam k praci, to urcite potesi! a polievocka vyzera byt fajnova. takuto kombinaciu som este neskusila - vyskusam, mnam :) s tymi noznicami a bazalkou si verim len zartovala ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Andrejka nesrandovala som :), fakt zvyknem strihať napr. bazalku a pažítku, ale to len občas, ak treba niečo najemno nasekať, tak použijem nožík

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mnam! Cizrnovou polevku s rajcaty uz jsem kdysi delala ( v trosku jinem provedeni) a rozhodne jsem byla spokojena. Diky za pripomenuti a trochu jinou variantu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vyzera super, zajtra varime :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...