streda 14. septembra 2011

Vylepšené lazagne

Že lazagne a ešteto aké. Proste úžasné, perfektne šťavnaté. Kebyže uznávam „mňamkanie“, tak by som ich tak označila, ale mne to slovo voľajako nesedí.


Je pravda, že recept na lazagne som už raz uverejnila, ale posledné dve varenia som trošku experimentovala. No dobre, nič svetoborného, len:
  • som nepoužila pretlak ani kečup, ale čerstvé paradajky, ktoré som si obarila, stiahla som šupku, vyrezala som zelenú časť, nakrájala som ich na kúsky a nakoniec som z nich uvarila paradajkovú omáčku. Použila som z časti Luckin recept. K cibuľke som pridala balzamikový ocot, potom som pridala paradajky, soľ, čierne korenie a varila som ich tak 45 min. až hodinu. Nakoniec som ich ponorným mixérom rozmixovala.
  • ďalšia vec, mäso som si podusila a keď bolo hotové, tak som ho ponorným mixérom rozmixovala. Nemám rada, keď sú v lazagniach hrudky mäsa a tento spôsob hrudky úplne odstránil. Nakoniec som si omáčku s mäsom zmiešala a takto vrstvila na cestoviny. Môže sa však vrstviť zvlášť mäso a zvlášť omáčka.
  • a posledná vec, ktorú som iba RAZ skúsila bola výroba domácich lazagna cestovín. Keďže v mojom obľúbenom Kaufíku ich strašne dlho nemali a inde sa mi zdal pomer ceny a množstva neprijateľný, tak som si trúfla jednu nedeľu ich pripraviť (neviem prečo, ale varila som v pyžame :)), bola som ale sama doma a múka aj za ušami mi nevadila :)). Moje zistenia sú nasledovné: (1.) nemám vhodný stôl ani linku, kde by som stroj na cestoviny mohla pripevniť. Stroj bol starý a dosť sa cesto naň lepilo (2.). Trvá to dlho (3.), je z toho neporiadok (4.), vôbec nemali rovnaký tvar (5.), ale nakoniec boli lazagne vynikajúce (6.), aj keď priznávam, že ich často robiť nebudem (odvtedy som sa do tejto tortúry ešte ani raz nepustila).
Toto jedlo je prácne, teda príprava tej omáčky, ale ja som si omáčku aj mäso pripravila o deň skôr a na ďalší deň som si uvarila len bešamel, všetko som navrstvila a šup to do rúry.


Recept aj s popisom nájdete tu.

2 komentáre:

  1. Kinga, parada, obdivujem ta, ze si sa odvazila pustit do domacich lasagni. Teda, aj ze sa ti chcelo, veru ja som tu odvahu a tuzbu este nenabrala a neviem, ci najblizsie roky naberiem:-) Sama som asi domace cestoviny nikdy nejedla, a tak velmi by som chcela:-)), verim, ze museli byt tie tvoje super:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. super zlepšováky, lasagne som nerobil už dlho...takže vďaka za pripomenutie :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...