sobota 2. apríla 2011

Zemiaková polievka s jogurtom

Hanbím sa, že som takto dlho zanedbávala svoj blog. Normálny recept som už poriadne dlho neuverejnila. Túto polievku som robila už asi pred mesiacom, ale kto doma nenájde nič iné len zemiaky, tak ako ja, tak sa bude výborne hodiť.


4 väčšie zemiaky
800 ml vody
1 lyžička soli
1/2 lyžičky vegety
400 ml mlieka
250 ml bieleho jogurtu
2 lyžice nadrobno nakrájanej petržlenovej vňate (ja som použila mrazený)
2 lyžice octu

vajíčka natvrdo

Zemiaky som si ošúpala, umyla a nakrájala som ich na úhľadné malé kúsky. Fakt boli malé cca 1x1 cm. Vložila som ich do hrnca, zaliala som ich vodou, pridala som soľ a varila som ich do polomäkka. Potom som k nim pridala mlieko, vegetu, biely jogurt, petržlen a varila som to ešte 5 min. od zovretia. Potom som si odobrala za 1-2 naberačky polievky a ponorným mixérom som ju rozmixovala. Rozmixovanú zmes som vrátila do polievky (zahusťovať už netreba), pridala som ocot, chvíľku som to spolu povarila a polievka bola hotová.

7 porcií

7 komentárov:

  1. mnam, nahodou super recept co-dom-dal:-) a vidim, ze aj ty fotis jedlo na polozene na roznych satkach alebo obleceni :-DDD ci je to obrus?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vyzera to skvor ako obrus kedze ma nejake strapce na jednom konci,
    vyzera to dobre, prekvapim polovicku
    dakujem za napad/recept

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Anetka, bosoMT - je to len látka, ktorá sa mi páčila, tak som si kúsok z nej kúpila. Oblečenie som zatiaľ na fotenie nepoužila. Snažím sa fotky trošku doplniť nejakými zaujímavými látkami, keďže používam ten istý riad a rôznych doplnkov mám tiež málo.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ved ja tak isto:-D a preto casto fotim jedlo na vselijakych satkach, saloch a minule aj na priatelovej koseli:-DDD improvizacia, no nie? :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Je to síce jednoduchá polievka, ale fakt je dobrá a aj servírovať sa dá pekne.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...