utorok 4. januára 2011

Karé s medom v jogurtovo-horčicovej omáčke s provensalským korením

Pravidelne varím takéto a tomuto podobné jedlá. Ja ich volám biele recepty. Často, keď potrebujem niečo rýchlo navariť, lebo sme hladný alebo je neskoro a na ďalší deň potrebujeme obed, siahnem práve po smotane, či už kyslej alebo sladkej, po bielom jogurte, tavenom syre a mlieku. Skoro vždy mám doma čerstvé šampiňóny, lebo sa dajú dobre kombinovať a práve do bielych receptov sa hodia. Dnes som ich však nemala, ale určite by toto mäsko dobre dopĺňali.


700 g bravčového karé (alebo aj kuracie prsia)
soľ
čierne korenie
cesnakové korenie
provensalské korenie

1 cibuľa
olej
2 lyžice medu
150 ml vody
200 ml kyslej smotany
200 ml bieleho jogurtu
5 lyžíc horčice
1/2 lyžičky soli
1/2 lyžičky čierneho korenia

Karé som si nakrájala na tenké plátky (cca 1 cm) a každý plátok mäska som posypala soľou, čiernym korením, cesnakovým korením a provensalským korením (podľa chuti).
Do väčšej teflónovej panvici som si naliala olej a opražila som nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom som pridala mäsko a na stredne silnom ohni som ho opiekla, kým sa nezatiahlo a chytilo trošku hnedastej farby. Dva plátky mäsa sa mi do panvice nezmestili, preto som počkala, kým sa ostatné kúsky trochu scvrkli a urobilo sa miesto a až potom som pridala zvyšné dva kúsky. Prípadne sa mäsko opečie na 2x. Keď už malo mäsko dobrú farbu, poliala som ho medom a vodou a nechala som mäsko pod pokrievkou udusiť do mäkka.
Medzitým som si v miske zmiešala kyslú smotanu, jogurt a horčicu. Pridala som tam aj trocha soli a čierneho korenia. K mäsku som sa vrátila asi po 25-30 min. (kuracie mäso je hotové skôr) a keď už bolo mäkké, poliala som ho pripravenou horčicovou zmesou. Omáčku som nechala prevariť cca 5 min. a mäsko bolo hotové.
Ako prílohu som spravila ryžu s petržlenom.

5 porcií

3 komentáre:

  1. Taká pokročilá hodina a mne sa slinky zbiehajú :}.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. toto som varila v piatok a dostala som od Andreja pochvalu, ze po pecienke, ktoru som varila podla teba je toto druhe najlepsie jedlo ake som mu za 9 rokov uvarila.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Júúúúúj, tak toto ma veľmi potešilo.
    Som veľmi rada, že chutilo a pečienka v tejto forme, bola mojim veľkým minuloročným objavom.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...