sobota 16. októbra 2010

Špenátová polievka

Hnevám sa. Som strašne naštvaná aj na seba, ale aj na ľahostajnosť ľudí. Čo sa stalo? Stratila som mobil. Teda vypadol mi zo zadného vrecka a mohlo sa to stať na dvoch miestach. Na obe miesta som sa vrátila a všetko som tam skontrolovala, ale nič. Chvíľku mi mobil aj vyzváňal, ale potom prestal. Ako poslednú možnosť som poslala na svoje číslo sms-ku, že som ochotná zaň zaplatiť, ak mi ho vrátia. Podľa mňa ani v bazári zaň veľa nedostanú. Boli tam všetky čísla, všetky sms-ky a fotky, na ktorých mi záležalo. Keď som zistila, že ho nemám tak som naň asi 10x zavolala z iného mobilu. Prečo ten kto ho našiel nemohol na posledné volané číslo zavolať a vrátiť ten mobil ...? Som naštvaná. Nič s tým už ale nemôžem urobiť. :(
No a aby toho nebolo málo, tak tomu MÔJMU vypadol telefón minulý týždeň vo vlaku a už ho nenašiel. Za týždeň sme stratili 2 telefóny. Stalo sa to už niekomu? Všetky naše kontakty sú fuč. 

Tak a tu je môj dnešný recept. Špenátová polievka bez čerstvého cesnaku, namiesto toho dodá špenátu výraznú chuť syr niva.


450 g čerstvého špenátu alebo mrazeného pretlaku
1 menšia cibuľa
100 g syru Niva
700 ml mlieka
200 ml smotany na varenie
čierne korenie
cesnakové korenie
soľ

Čerstvý špenát som si umyla a očistila som ho od stoniek. Dala som ich do hrnca a zaliala som ich horúcou vodou. Chvíľku som počkala a potom som z nich zliala vodu. Pomocou ponorného mixéra som si špenát rozmixovala. Ak mám len mrazený pretlak, tak pokračujem ďalej pridaním celej cibule, syru niva, mlieka a smotany na varenie. Polievku som dochutila koreninami - čiernym korením, cesnakovým korením a soľou - nechala som ju zovrieť a varila som ju asi 15 min. Pri podávaní som cibuľu vybrala, už som ju nepotrebovala a do polievky som dala rozdrvené kúsky nivy.

4-5 porcií

2 komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...