nedeľa 29. augusta 2010

Rukolová polievka s bazalkou, orechmi a jogurtom

Musím sa priznať, bola to likvidácia. Likvidácia surovín, ktoré sa mi nahromaždili v chladničke a bolo potrebné ich už zkonzumovať. Podľa mňa by polievka zvládla aj viacej rukoly, ale ja som už viac nemala. Je to krásna hustá zelená polievka, zásmažku vôbec nepotrebuje.


50 g rukoly
9 g sušených hríbov
1 menšia cibuľa
1 zemiak
45 g orechov
5 g bazalky
1 lyžica vegety
1/2 lyžičky soli
4 lyžice bieleho jogurtu
4 lyžice kyslej smotany
1 liter vody
olej

olivový olej
feta alebo syr balkánskeho typu

Rukolu som si umyla. Sušené hríby som si namočila do vody, následne som si ich nakrájala na malé kúsky. Zemiak som si očistila a nakrájala na malé kocky. V mixéri som si zmixovala bazalku s orechmi. Cibuľu som si očistila a nakrájala som na malé kocky.
Do hrnca som si naliala trochu oleja, pridala som cibuľu. Potom som pridala hríby a zemiak. Chvíľku som to spolu restovala a potom som ich zaliala 1 litrom vody. Počkala som kým zemiak zmäkol a pridala som rukolu, zmes z bazalky a orechov, vegetu a soľ. Počkala som kým to zovrie a po piatich minutách som polievku odstavila. Pomocou ponorného mixéra som si polievku dohladka rozmixovala. Pridala som jogurt a kyslú smotanu a opäť som polievku priviedla do varu.
Pri podávaní som na dno misky dala pár kúskov syru feta, nato som nabrala polievku a poliala som ju ešte pár kvapkami olivového oleja.  

5 porcií

Inšpiráciu som čerpala A Cozy Kitchen.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...